30.000 producten
volgende werkdag in huis
Gratis Verzending €20
180 Dagen Retour
XLservice
2,3 of 4 jaar garantie
Afhaalpunten
6650+ in Nederland en Belgie
Veilig Kopen
SSL,iDeal,Webwinkelkeur,pinnenbij aflevering,paypal
USBiPad/TabletThunderboltPC/MacFireWireSpeakersMicrofoonsHoofdtelefoonsMIDI interfacesUSB/MIDI KeyboardsKabelsUSB/FireWire MixersDj Controllers

Headset Windscreen

   Headset Windscreen

  • SE10-CBLE Samson
  • SE50-CBLE Samson
  • SE50PLG-AKG Samson
  • SE50PLG-SHURE Samson
  • PLG-CMA403 Audac

Omschrijving

Een headset plopkap of Windscreen is een klein schuimrubber of foam bolletje wat je over het capsule gedeelte van het microfoontje plaatst. Een plopkapje kan voor en nadelen hebben bij headsetmicrofoons. Hier ons advies in het kort:

Voordeel van een plopkap

Een belangrijk voordeel van een plopkapje is dat wind geluiden een stuk minder doorklinken via de speakers of opnamen. Vooral buiten heb je daar eerder last van, maar ook bijvoorbeeld als degene met de headsetmicrofoon flink ademt of hijgt door inspanning, zoals bijvoorbeeld bij sport instructie, fitness lessen en ook musicals enzo waar de zangers en zangeressen ook dansen. Je hoort dus altijd minder de windgeluiden.

Daarnaast beschermt het de microfoon ook tegen regen, speeksel en zweet. Zeker microfoontjes die niet goed tegen vocht kunnen hebben daar het meeste baat bij. Houdt er wel rekening mee dat dat alleen werkt zolang je ook het plopkapje vervangt door een droge telkens als de vorige nat is. En laat zeker geen natte er op zitten als je de headset niet gebruikt. Dan werkt het zelfs averechts want dan kan het microfoontje niet drogen.

Nadeel van een plopkapje

Een plopkapje maakt de microfoon opvallender

En afhankelijk van de type, dikte en kwaliteit verminderd een plopkapje vaak ook het volume en de helderheid van het geluid! Een plopkapje kan dus handig zijn, maar voor sommige toepassingen zoals intervieuws of musicals waarbij de headsetmicrofoon langs de wang zit worden ze ook vaak niet toegepast.

Andere Interface/Mics en Studio Producten

Professioneel advies van XLmusic.nl Experts? Stel een vraag
Copyright © 2000-2018 AudioInterface.nl shop van XLMusic.nl webshop onderdeel van CRMAV.com Webshops
Openingstijden
Klantenservice maandag-vrijdag
Telefoon: 9:00 - 17:00
Email: 9:00 - 20:00
Whatsapp(berichten): 9:00 - 21:00
Showroom: 9:00 - 17:00
Algemene voorwaarden | Service & Garantie | Privacy Verklaring

Online shopping platform door Project XL - CRMAV.com webshops, usselerveenweg 96, 7654PJ Enschede Onder voorbehoud, aan op de website genoemde prijzen, fotos, videos en specificaties kunnen geen rechten worden ontleend.